Fiske 2011

2011-11-05 UWX-fisket

 

Under många år har Fyrväpplingen utanför Hallstavik varit det stället jag åkt till för att få släppa lös fluglinan(tidigare spinnaren) i väntan på någon längre fisketur. 2011 upptäckte jag UVX-fisket och åker gärna hit för att få en starkare vildmarkskänsla än på Fyrväpplingen.

Den långsmala viken som syns på bilden har vid mina 5-6 besök varit mer eller mindre vindstilla och oftast full av vak. Vid det sista besöket för året, 5 november, var det något sparsamt med vakandet men det fanns hela tiden fisk att kasta på. Tyvärr fångades ingen fisk på torrfluga men min kompis egenbundna flicksländenymfer fick regnbågarna på hugget. Han lyckades lura två stycken, jag fick nöja mig med en. Tappade den troligen största regnbåge jag haft på. Den slet av min 0.20mm tafs efter några minuters kamp. Fick bara se sidan av fisken och skulle uppskatta storleken till 2kg+. Har sett andra dra upp större fiskar så jag vet att dom finns i sjön.

Har även fiskat en del i grannsjön Liss Annas Tjärn där det enbart är tillåtet med Flugfiske.

I dessa sjöar har jag haft störst framgång med Griffin Gnat i storlek 14 - 22 men det kanske hänger ihop med att jag fiskade mest under perioden sept - nov. Har sett att många andra fiskar med stora streamers i glada färger.

På UVX fisket ska mitt PB på regnbåge förbättras under 2012!

För mer info:

http://www.svenskafiskevatten.se/uwxfisket/modules.php?name=Content&op=showcontent&id=4005

 

2011-07-10 till 2011-07-21 Ljungdalen och Hede

I juli 2011 var jag ute på en nästan 2v lång fiskesemester i Ljungdalen och Hede. Det blev fiske i både strömmande vatten och sjö bl.a. Dalsjön(Skärkån rinner igenom), Skärkån, Ljungan, Härolden, Ljusnan och Kvarnån i Hede.

I Ljungdalen bodde jag på Storsjö fiskecamp vilket kan rekommenderas. Trevlig och kunnig personal som gärna hjälper till.

Skärkån

Här fångades en del mindre harr. Ljusgrå eller grön/bruna nymfer var det som gällde. En lite större harr på 35cm blev sugen på en superpuppa fiskad som nymf.

En glad fiskare som stolt visar upp sin första godkända harr denna resa. Det var samtidigt med viss bitterhet då Strömsländan XP spöt gick i fler än brukligt många bitar då fisken landades. Måste tilläggas att det inte berodde på fiskens enorma vikt utan fiskarens klumpighet...

Ljungan, Sölvbacka strömmar 

Det gjordes några försök att fånga storöringen i Sölvbacka men det blev mest fint väder och småfisk i form av 20-30cm gyllengula öringar. Fantastiskt vackra men små. Det blev mycket tid till att öva kastteknik vilket bilden visar att det behövs. Hur kommer det sig att fisken alltid vakar några meter längre bort än vad ens kast når?

För mer info:

http://www.ljungdalen.com/?handle=94

http://www.storsjo.com/

 

 

Härolden

Utanför Hede ligger rödingsjön Härolden där jag fått upplevt rödingfiske på torrfluga. Sjön ligger mycket vacker på över 750 möh. Vattnet är fantastiskt klart och utsikten över Sonfjället är lugnande för sinnet.

De dagar när inte blåsten förstör kan man få uppleva korta men mycket intensiva vakperioder. Har tyvärr inte lyckats lura någon stor fisk än men ett antal på 3hg.  

Ljusnan, Hede

I Hede finns en flugfiskesträcka. Denna är för en nybörjare som mig svår att fiska på då det inte går att vada ut och skaffa sig utrymme att kasta. Kanske dax att lära sig underhandskast? Det ska även tilläggas att vid alla besök jag gjort har det varit extremt mycket mygg.

Trots dessa svårigheter lyckades jag lura min första Sik till hugg, 1kg och 46cm. Det var låg vattenföring och fisken vakade som vanligt 5m längre bort än vad jag kan kasta. Jag fick helt plötsligt på ett perfekt kast och placerade min E12 bara någon meter uppströms senaste vaket. Det tog inte många sekunder innan siken var krokad och några sekunder senare fattade jag att den var "fin" (som någon TV-person brukar säga). Drillning var spännande men slutade med en överraskning då vad jag trodde var en harr visade sig vara sik.

För mer info:

http://www.fiskeihede.info.se/

Välkommen till

www.preinitzfiske.se

 

Gilla gärna sidan

på facebook

Facebook

 

Nyhetsbrev

 Ange mail och tryck på

knappen prenumerera

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)